Senaste inläggen

Av Birgitta Strige - 21 september 2011 09:21

Hundarna och jag har varit på Breviksnäs i ett par dagar. Det var så härligt att få träffa både stora och små.

Har varit med och hämtat barnen på dagis kul att se hur deras dagar ser ut på  "jobbet ".

 Trodde nog att barnen skulle vara lite blyga eftersom vi inte setts på ett bra tag, men icke det var pussar och kramar från första stund det värmer så gott i hjärtat när man får ett sådant mottagande.

 

Vi har även hjälpt till med lite fårjobb. Var väl lite skeptisk när jag skulle använda Keya istället för Ida ( Ida är skadad ) till att hämta och flytta ett par hundra får, jobba i trånga utrymmen, ta hem rymlingar, skilja mm. Vad min lilla tjej överrraskade, alla jobb jag satte henne på fixade hon galant. Där ser du sa Laila hon är mycket duktigare än vad du tror och jag är absolut beredd på att hålla med

 

Fick en överraskning till. Efter att Keya hade jobbat 3 timmar första dagen behövde hon en jobbar kompis andra dagen. Ta med Tjippen sa Laila, hm inget som jag var så där förtjust i . Han är ju så otränad som man bara kan vara. Men si den killen tog sitt jobb med största allvar. Han fixade långa förflyttningar och verkligen svåra pressions arbeten och han jobbade bra ihop med Laila. Tänk vad överraskad jag blev och ännu än gång blev jag slagen på fingrarna med mitt negativa tänkade om vad mina hundr kan och inte kan. Det är inte bara Ida som kan tydligen   

 

Här kommer lite bilder. Svårt med skärpan när det blir på långt håll och när jag samtidigt åker fyrhjuling..

 

Keya samlat ihop ett par hundra får som skall byta bete

 

 

 

Nu iväg till ett bete och hämta hem lite vallningsfår till tjusvallargänget som kommer på eftermiddagen för att träna . Det blir en fin gemenskap vid Lailas goa fikabord.

 

Tjippen ligger först för att samla ihop eftersläntare..

 

  

 

Keya har hämmtat ett gäng...

 

   

 

Nu skall vi dela av ca 20 st som vi skall ta med oss hem...

 

   

 

Tjippen väntar in oss. Pst kolla tungan...

  

 

Keya och Tjippen jobbar bra tillsammans....

 

   

 

Nu är dom på plats....

 

   

 

 Då var det bara att jobba vidare. Iväg och hämta några rymmlingar. Tjippen fixade det bra....

 

  

 

Jag har även hunnit med att träna Keya, ätit mycket god mat. Som ni förstår så har jag haft det hur bra som helst.

 

Gissa om jag hade trötta hundar när jag körde hem igår ? Ett tag undrade jag om jag hade glömt kvar dem för dom varken hördes eller syntes  till på hela hemresan. Dom låg helt utslagna . Ni kan tro att dom var supernöjda.

 

Ha det fint !

Gittan    

ANNONS
Av Birgitta Strige - 16 september 2011 19:54


Idag fick jag besök av mina barnbar Linus och Julia och  pappa Beppe. Linus var spänd på att visa farmor att han hade fått en cykel och att han kunde cykla jättebra.


  


Här går det undan minsann...


  


Stilstudie på Linus med sin fina cykel..


 


Lilla Julia var med och kollade på brosan..


   


Söta lilla Julia....

 

  

 

Bananen är uppäten så nu är det dags för en promenad...

 

  

 

Efter hundarnas och min skogspromenad idag såg jag att Ida var blodig på tassen. Det visade sig att hon skurit sig i trampdynan. Inte kul alls då Ida skall tävla i Gynge torsdag o fredag nästa vecka. Hoppas, hoppas att det hinner läka så vi kan starta.

 

Keya och jag skall tävla IK-1 i Vaggeryd lördag och söndag. Skall bli spännande och se om jag får in bromsen denna  för då kan det kanske fixa sig för oss.

 

Ha det bäst !

 

Gittan

ANNONS
Av Birgitta Strige - 16 september 2011 19:54


Idag fick jag besök av mina barnbar Linus och Julia och  pappa Beppe. Linus var spänd på att visa farmor att han hade fått en cykel och att han kunde cykla jättebra.


  


Här går det undan minsann...


  


Stilstudie på Linus med sin fina cykel..


 


Lilla Julia var med och kollade på brosan..


   


Söta lilla Julia....

 

  

 

Bananen är uppäten så nu är det dags för en promenad...

 

  

 

Efter hundarnas och min skogspromenad idag såg jag att Ida var blodig på tassen. Det visade sig att hon skurit sig i trampdynan. Inte kul alls då Ida skall tävla i Gynge torsdag o fredag nästa vecka. Hoppas, hoppas att det hinner läka så vi kan starta.

 

Keya och jag skall tävla IK-1 i Vaggeryd lördag och söndag. Skall bli spännande och se om jag får in bromsen denna  för då kan det kanske fixa sig för oss.

 

Ha det bäst !

 

Gittan

Av Birgitta Strige - 5 september 2011 08:12

 

Hemma igen efter en trevlig helg !

 

Tävlat Ik-1 på Mörkö med Keya....

 

Lördagens tävling startade vi sist . Kände att Keya var het men att hon var så het det trodde jag nog inte.

På hämtet tappade hon 14 p i framdrivningen innan jag fick ner farten på henne och hon började lyssna.Det som gladde mig var delningen där tog vi full pott 10 p det momentet har vi ju haft problem med under tävlingssäsongen. Tack Maggan för träningen förra helgen i delning.Jag lovar att jag tog det lugnt och avvaktade en lucka. Dagens poäng vart 74/ 35 äntligen fick vi gå hela banan.

Ullbitens Madddicken var där med Madde och dom gjorde ett supersnyggt race men tyvärr ingen delning och därmed ingen fålla men fick ändå fina 74p.

Efter tävlingen åkte jag och hundarna till VästerHaningen till dottern. När vi kom dit var det bara att sätta sig vid dukat bord ( vilken lyx ) och bli serverad en mycket god måltid och ett gott vin. Tack Nina och Rose-marie för en  trevlig kväll. Kram på er !  

 

 På söndagens tävling startade vi näst sist. Allt kändes betydligt bättre med Keya hon jobbade verkligen riktigt bra men så har vi det där med delningen. Jag var lugn och allt såg bra ut men vi lyckades inte.Det var 2 tackor o 2 lamm  i gruppen och båda lammen ville gå med en tacka så vi fick inte till det,kanske var jag för lugn.  Jag är ändå supernöjd med  Keya  efter detta race 72p utan fålla och delning. Det skäms inte för sig.  

 

Trötta men nöjda kom vi hem sent igår kväll efter en trevlig helg.

 

 Nu skall jag ut och träna delning  

 

Ha det gott !

Gittan 

Av Birgitta Strige - 22 augusti 2011 08:27

Har varit på IK-1 tävlingar i Orrefors...


Åkte ner på fredags eftermiddagen till Orrefors. Jag hade bokat in mig på vandrarhemmet som jag bott på tidigare. Efter en timme kom Gunwor och Solwig och på lördagen anslöt sig Pelle och Helen.


Det här gänget tävlade jag tillsammans med under helgen...


  


Nu till lördagens tävling som var trevlig med bra djur bra utställning och mycket välordnad.

Keya och jag kom bara till delningen och där vart det stopp. Det har gått troll i det här med att dela, men det är bara att bita i det sura äpplet och träna på.

För dom andra ullbitarna gick det bättre. Känner mig så stolt när jag ser dom ute på plan.Markus placerade sig bäst med en 5:e plats.


Vinnare denna dagen blev Solwig med sin Taggen. Det var ett lungt och fint race. Grattis till er !


 


Efter tävlingen blev vi hembjudna till Markus och Freja och lilla söta dottern Selma sambon Erika var på jobbat.

Där fick hundarna sig några träningspass. För Keyas del blev det att hålla ner tempot.


Gunwor och Finn tränade fösning...


  


Keya och Freja väntar på sin tur...


 


Efter träningen blev vi bjudna på fika med smarrigt kaffebröd till på deras  nybyggda veranda. Tack Markus för en trevlig eftermiddag.

När vi var tillbaka till vandrarhemmet var det dax för grillning och den stod Pelle för. Vi hade en trevlig kväll tillsammans. Det är sådana minnen som jag plockar fram när vintern är kall och mörk. Tack mina goa vänner som jag lärt känna genom min uppfödning.


Nu till söndagen tävling.


Banan var lite ändrad. Delningen var borttagen och ersatt med en tratt. Det visade sig inte vara så enkelt som man kunde tro. För tratten och fållan var satt i draget där fåren skulle lämnas av. Så det gällde att ha hunden på rätt plats.


Pelle och Spice väntar på att fåren skall ställas ut...


 


Rundningen vid startpinnen lugnt och fint...


 


Bra fålla....


   


Markus och Freja jobbar så fint tillsammans i fösningen..


   


Tratten gjorde dom väldigt bra snyggt

     


Vilken känsla när dom vi prisutdelningen ropade upp 2a Ullbitens Freja, 7a Ullbitens Spice, 9a Ullbitens Keya och 13:e Ullbitens Finn.


Markus och Freja 2a


 


Fick rapport från Suzanne och Madicken att dom vann lydnasklass 2 igår. Vilken bra helg det varit för Ullbitarena. Gissa om jag är stolt över er alla  


Ha det fint !

Kram Gittan

 


 


Av Birgitta Strige - 15 augusti 2011 19:37

Har varit nere hos Maggan och Leif under helgen. Det har varit tävlingar i Bredared. Keya var det som tävlade IK-1 och inte denna helgen heller lyckades vi något vidare bra.

Ändå så tränade jag Keya på fredagen och hon gick riktigt bra men träning är en sak och tävling en annan.

Det är bara att jobba på, förhoppningsvis så skall jag få ner farten på henne så att hon hinner lyssna på mina signaler.

Nog om det. Det som var kul vara att se Isac inne i vallhagen  han visade tydligt vad han är till för. Ja, just det" Vallning" kameran åkte snabbt fram så här kommer lite bilder på Ullbitens Isac 3,5 månader gammal.


Isac, se vilken fin stil han har

 

 

  

jag ser er allt....

 


Isac är igång

 


Nu har han fått upp farten


   


Där är ni.....


  


Vänd er om....


   


Yes ! Nu är dom igång...


 


Ha det gott !        

Gittan

Av Birgitta Strige - 8 augusti 2011 16:09

I helgen har vi varit ner på Öströö fårfarm och tävlat. Det var Västsvenska som stod för arrangemanget och det gjorde dom mycket bra. Även om det blev lite väl långa dgar. Ik-1 på lördag började först vid 16-tiden och Keya startade näst sist så jag tror att klockan var närmare halv åtta innan vi gick ut. Det var idas första tävling detta år jag var väldigt spänd på hur hon skulle fixa det. Ja, inte blev det några topp placeringar . Lördag bröt jag med Ida. Hon gjorde ett snyggt hämt ( 47p ) men när vi gjort första benet i fråndrivningen med lite fel visselsignaler  från mig så såg jag att Ida var väldigt trött så då bröt jag. Keyas lördags race vill jag helst glömma det var full fart från start till mål och med all rätt bara 59 p jag tror att vi kom sist.

 

På söndagen var det betydligt svalare det regnade på förmiddagen. Startnr 13 med Ida hade jag. Idag gick det bättre och det hade gått riktigt bra om inte jag strulat bort 15 poäng i fråndrivningen. Jag tappade helt linjerna och inte var det Idas fel för hon samarbetade fullt ut.

Med Keya hade jag bestämt mig för att nu är det tummen i ögat och hon skall banne mig dra ner på farten och det gjorde hon. Delningen full pott det gladde mig mycket eftersom det har varit vårt problem bl.a När vi kom till fållan var hon helt slut i huvudet. Det kostar på att lyda men till slut fick vi in dem och med det gjorde vi alla momenten. Får hon bara lite mer erfarenhet så kan det här bli riktigt kul med lilla Keya.

Lite bilder hann jag ta på lördagen...

 

Detta eviga väntande...

  

 

dom har full koll på banan...

 

  

 

oj oj oj vad Ida vart trött efter sitt race...

 

  

 

Markus med sin Freja var också där och tävlade. Jag tyckte dom var duktiga för det var verkligen inga enkla tävlingar.

 

Fina Freja

   

 

Hon släppte inte fåren ur sikte...

 

   

 

Isac var med för att lära sig den här miljön för det är ju så här det kommer att bli i framtiden...

 

hej kompis...

   

 

han tittar så fint på sin husse...

 

   

 

Tog några goa bilder på 10-åringen Pajaz 

 

Han åldras verkligen med stil.....

 

  

 

eller........

 

  

 

YES !!!!!

 

  

 

Till sist men inte minst. Vi har fått hem fyra springiga valltackor. Oj vilken skillnad det blev på Keya. Nu väntar vi bara på att grannen skall slå så att vi får tillgång till lite störr ytor att träna på.

 

här går det undan...

 

  

 

och så kommer även avståndet till fåren fram....

 

  

 

Allt från oss !

 

Gittan och 16 tassar

Av Birgitta Strige - 14 juli 2011 12:25

Ett lite livstecken från oss.....

 

Juli månad är som alla andra år en intensiv tid. När jag inte jobbar i Gränna så går det åt mycket tid vid tillskärningsbordet och symaskinen.

 

Försöker sticka emellan med lite träning för Ida och Keya. Ida får ju börja tävla snart. Hennes första IK-2 blir i början på augusti.

 

Keya har jag gått några IK-1 och resultaten har varit rent ut sagt" DÅLIGA "

 

Problemet är i delningen. Jag har svårt att få henne att komma in.Ingen delning  ingen fålla och därmed inga bra poäng.

 

Vem som ställt till dom problemen är JAG med min otålighet  

 

Skall på kurs för Peter N måndag och tisdag. Hoppas på att han kan hjälpa mig att lösa problemet så det blir lite roligare att tävla.

 

Lite bilder på lill-tjejen.....

 

  

 

Smyger så fint..

 

  

 

Hoppsan där försvann hon...

 

  

 

Har haft kontakt med alla Valpköparna och dom är supernöjda med sin små.

Hoppas att det fortsätter så....

 

Skicka gärna bilder och skriv några rader och berätta hur det går för er.

 

Ha en fortsatt fin sommar !

 

Gittan

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se